Stolta sponsorer av sommarens megasuccé

2014-08-18

Vi är både glada och malliga över att ha varit en av sponsorerna till Regionteaterns sommarteater på fullriggaren Jarramas i Karlskrona. Peter Pan – Wendys resa berättar J.M. Barries historia som den aldrig berättats förut och biljetterna har gått åt som smör i solsken.

Jonas Karlströms uppsättning är en modern, Manga-inspirerad version av Barries klassiska berättelse: en Peter Pan med drag av Yohio, ”Skitungar” i onepiece, rockmusik och pirater som såg ut att komma direkt från Sweden Rock Festival. För regin står kulturprofilen Lenny Mostberg och vi pratade med honom om succéuppsättningen:

 Grattis Lenny! Kunde du ana att Peter Pan och Jarramas skulle bli en sån framgångsrik kombination?
– Man vet ju aldrig hur det ska gå när ett sådant här stort projekt med nya samarbeten och en ny spelplats ska sjösättas. Men det överträffade alla förväntningar. Det är inte så ofta som det är befogat att använda uttrycket megasuccé, men Peter Pan – Wendys resa kan inte beskrivas på något annat sätt.

 Vad har förvånat dig allra mest?
– Under mina snart 30 år inom teatern har jag aldrig tidigare upplevt ett liknande tryck efter biljetter här i Karlskrona. De har varit slutsålda så långt som en och en halv vecka i förväg och folk har köat för att få tag på dem. Enormt roligt med en sådan efterfrågan!

 Varför blev det så lyckat?
– Det är många faktorer som medverkat till framgången – kalasväder, en bra spelplats, en fantastisk ensemble och en uppsättning som tilltalar både barn och vuxna.

Tack Lenny och grattis igen! Vi mustascher är gärna med och stöttar kulturlivet fler gånger.