0703 - 25 15 50

Heléne Mårtensson

Originalare / Grafisk formgivare

Det allra bästa med att jobba med färg och form är att de har förmågan att förmedla känslor. Och utmaningen i att kombinera dem så att precis rätt känsla och rätt budskap kommer fram. Jag älskar känslan av papper och jag brinner för den tryckta produkten. Jag trivs med blandningen av uppdrag som min roll innebär – rena originaljobb som “bara” kräver noggrannhet och ett vant och skarpt öga, och de mer kreativa jobben. Under min karriär har jag hittills haft nöjet att arbeta med allt från finansiell information, butiksmaterial, mässor, annonser, kataloger, böcker och ändå mycket mer än så.

När mitt yrke uppfanns var det ett hantverk i ordets rätta bemärkelse. De senaste decennierna har det anpassats till den digitala världen men jag återkommer gärna till det hantverksmässiga i mitt arbete, även om det nu sker med hjälp av en dator. Jag började min formgivarbana med att gå en grafisk college-utbildning i Minneapolis, USA och jobbade sedan under många år på reklambyråer i Malmö, faktiskt ända från slutet av 80-talet fram till 2003 då jag tog en paus för att vara mammaledig.

De senaste 10–11 åren har jag frilansat, både som originalare och grafisk formgivare, samtidigt som jag skött administration, bokföring och logistik mm i vårt familjeföretag I värmebranschen. Nu varvar jag dagar i Karlskrona med dagar hemma i Skånepärlan Knickarp och det känns roligt att vara en i teamet på Mustasch Reklambyrå.