0708-85 01 31

Lotta Bojeby

Copywriter

Jag har jobbat med skrivande och kommunikation sedan 2002 och som copywriter sedan 2007. Det är ett varierande, allmänbildande och nästan oförskämt roligt jobb. Jag lyssnar, funderar och berättar varumärkens historia med en ton och stil som är rätt just för varje produkt eller varumärke. Tillsammans med mina kollegor tar jag fram strategier, idéer och budskap som når hela vägen fram, oavsett kanalval. Jag blir alldeles särskilt inspirerad om du frågar efter en jingel eller en låtsnutt till radioreklam. Vill du dessutom ha den på danska är jag i sjunde himlen. Jag är ”en sådan där hemvändare” som efter 12 år i Göteborg flyttat tillbaka till Sölvesborg. Här på Mustasch är jag den västblekingska representanten som börjar och avslutar de flesta arbetsdagar på Öresundståget.

När det kommer till utbildning har jag en Fil. Kand byggd av medie- och kommunikationsvetenskap, språk och psykologi och läste till copywriter på Berghs School of Communication 2005. Jag har jobbat med information, administration, försäljning, service och turism också. Och med så vitt skilda saker som räkor och lyxiga solglasögon. Det är en klar fördel att känna till flera “verkligheter” och de utmaningar som finns i olika branscher.

Jag vill göra reklam som är enkel, smart och överraskande. Enligt mig tillhör den bästa reklamen en av två kategorier – reklam som får oss att dra på smilbanden eller reklam som känns som ett slag i magen. Det som berör fastnar.