Ringla

Vad är det man ringlar? Jo honung. Namnet Ringla beskriver produkten och dess egenskaper på ett direkt sätt. Som en viktig del av uppdraget kontrollerade vi även att Ringla var ledigt att varumärkesregistrera samt tillhandahöll juridisk expertis i processen att få det registrerat.

Formgivningen av logotypen förstärker associationen till honung ytterligare via sina ringlande bokstäver.

Hela Ringla-familjen består av 7 smaker. Varje smak har fått sin egna unika färgsättning samt symbol som hjälper till att väcka associationer till rätt krydda.

Förpackningsdesignen sticker ut i honungshyllan genom att inte ha samma färger och mönster som majoriteten av övrig honung har. De starka färgerna och organiska mönstret visar “kryddigheten” hos produkten och ger ett lätt exotiskt intryck. Samtidigt som namnet och texterna berättar att det är en närodlad, svensk honung med äkta råvaror.

Beskrivning: 

Kjell Carlsson på Blekinge Kust- och Skärgårdshonung är en passionerad biodlare sedan 1978. Kjell testar, experimenterar och produktutvecklar för att få fram den allra bästa honungen och nya välsmakande produkter. Under 2012 kom Kjell till Mustasch med en ny produkt som han ville hitta rätt namn och förpackningsdesign för. En flytande honung för matlagning och bakning som han smaksatt med en rad olika kryddor (flera av dem egenodlade). Vi tog fram namnet Ringla – ett ord som är starkt förknippat med just honung. Ett svenskt ord som känns rejält, äkta och njutningsfullt. Parallellt arbetade vi även med att hitta rätt formspråk, färger och manér för Ringla som varumärke och för de olika smaksättningarna.

Resultat: 

Kjell Carlsson är väldigt nöjd med resultatet:
– Efterfrågan och försäljningen av Ringla ökar hela tiden. Åtgången blev så stor redan från början att vi behövde beställa fler etiketter. Det finns en fingertoppskänsla i designen av förpackningarna som stämmer så väl ihop med de olika smaksättningarna. Och så måste jag säga att namnet Ringla inte är något annat än genialiskt. Det får jag ofta höra från kunderna också.